День рідної мови

Моя сердечна українська мово…

Рідна мова дорога кожному з нас. Рідною мовою ми вимовляємо наші думки. Вона є базою, на якій усі люди розвивають свою особистість з моменту свого першого подиху, і вона є тим, що підтримує нас протягом усього життя. Вона є засобом навчати повазі до самого себе, до своєї історії, до своєї культури і, головне, до інших людей з усіма їхніми особливостями.

Щороку 21 лютого в усьому світі відзначається Міжнародний день рідної мови – день підтримки мовного та культурного різноманіття та багатомовності.

З нагоди святкування цього дня в Бережинецькій ЗОШ І-ІІ ступенів у кожному класі були проведені різноманітні виховні заходи, під час яких учні декламували вірші улюблених українських письменників, розповідали гуморески, грали в інтелектуальні ігри, співали пісні тощо. А також учні 5-9 класів написали «диктант єдності» - «Україна – наша земля, наша Батьківщина».

Знати, берегти і примножувати рідну мову – обов’язок кожної людини. Тому саме ми, вчителі та батьки, заради прийдешніх поколінь повинні зберігати і шанувати мову, як це робили наші славні предки. Любімо свою рідну мову, бо з нею наше майбутнє і майбутнє України!

Кiлькiсть переглядiв: 240

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.